"A Szépség mindenütt ott van, nem rajta múlik hogy nem látjuk meg..." ( Rodin)

Találatok: 1511
Bővebben...

Az utóbbi időben lehullott jelentős mennyiségű csapadék miatt hetekig nem tudtam kijutni az erdőbe, legalább négy napja befejeződött a barcogás. A dámok végleg elcsendesedtek. Ez persze nem azt jelenti, hogy el is hagyták a területet. Reményeim szerint még igencsak aktívak, hiszen a hadakozástól és a párzástól legyengült bikáknak igencsak össze kell kapniuk magukat még a tél beállta előtt.

Tovább olvasom...
Találatok: 1488
Bővebben...

Október közepe lévén már itt is-ott is felhangzik az erdőből a keresgélő dám bikák horkolásszerű baritonja. Bár kissé még meleg az idő, nappal 20 celsius körül is lehet - ennek ellenére napközben is megszólalnak az összevissza kóbórló szerelemittas lovagok.

Tovább olvasom...
Találatok: 1425
Bővebben...

Az erdő egyik legnagyobb tisztásán régen öreg tanya állhatott. Az egykori civilizációra már csak egy öreg kútkáva, egy rozsdásodó sparhelt és egy vénséges körtefa árulkodik. Az utóbbi -augusztus lévén, szakadatlanul ontja zamatos sárga-narancs színű gyümölcsét, terített asztalt kínálva az erdő lakóinak.

Tovább olvasom...
Találatok: 1480
Bővebben...

A legújabb vadkamerámat elsőként egy borzkotoréknál kívántam kipróbálni. Korábban már készítettem ezen a helyszínen felvételeket, de bízva az új készülék komolyabb képességeiben, ezúttal 1 perces HD felbontású videók rögzítésére állítottam be...

Tovább olvasom...
Találatok: 3197
Bővebben...

Értékes eszközünket nemritkán heteken keresztül hagyjuk teljesen őrizetlenül a terepen. Az erdőben élő állatok csak a legritkább estben tesznek benne kárt. Amerikában elsősorban a kíváncsi medvék rongálják meg a területükre kihelyezett készüléket. Hasonlótól nálunk természetesen nem kell tartani, viszont annál nagyobb az eltulajdonítás veszélye, amely ellen védekezni érdemes.

Tovább olvasom...
Találatok: 1718
Bővebben...

A megfigyelni kívánt területen a kamera kihelyezés előtt érdemes néhány szempontot figyelembe venni annak érdekében, hogy az akár több hetet is átfogó felvételek az otthoni megtekintés alkalmával, ne okozzanak majd csalódást.

Tovább olvasom...
Találatok: 1872
Bővebben...

A mai modern vadkamerák többsége, kiváló rejtő színnel és terepmintázattal kerülnek forgalomba. Ez legtöbbször elegendő ahhoz, hogy egy arra járó felületes szemlélődő gyanútlanul elsétáljon mellette, anélkül hogy felfigyeljen rá.

Tovább olvasom...