"A Szépség mindenütt ott van, nem rajta múlik hogy nem látjuk meg..." ( Rodin)

Van élet a barcogás után...

Találatok: 1511
thb_Big_Fallow_deer_stag.jpg

Az utóbbi időben lehullott jelentős mennyiségű csapadék miatt hetekig nem tudtam kijutni az erdőbe, legalább négy napja befejeződött a barcogás. A dámok végleg elcsendesedtek. Ez persze nem azt jelenti, hogy el is hagyták a területet. Reményeim szerint még igencsak aktívak, hiszen a hadakozástól és a párzástól legyengült bikáknak igencsak össze kell kapniuk magukat még a tél beállta előtt.

Ehhez sokat kell táplálkozni, ami azért mégiscsak mozgással is jár. Ezúttal az erdő olyan területére tervezem átrakni a kamerát, ahol még eddig nem járta. Izgatott a dolog, hiszen korábban arról egyszerre több bika hangját is haallottam. Korábban a Google műholdképen vizsgálgatva az erdőrészt hosszabban elnyúló ritkás területet véltem felfedezni, ahol terveim szerint jól eltudnám helyezni a vadkamerát. A többi pedig majd a helyszínen kiderül.

Nem is csalódtam olyan nagyot. A kifigyelt terület egy régi, hosszan elnyúló kiszáradt dagonya hatalmas kidőlt, korhadt mohos fatörzsekkel. Mindenhol nyomok és vaddisznó túrások. Az egyedüli probléma hogy nem találok optimális helyen egy olyan élő fatörzset amit átér a lopásgátló sodronyzáram. ennek hiányában nem merem kinn hagyni a drága kamerát. Be kellene szereznem egy Python biztonsági sodronyzárat amely átér akár egy derékvastagságú fát is és a minőségi acélszálak ellenállnak még a közepes erővágónak is. Mindegy, egyelőre tovább állok másik alkalmas helyet keresve. Egy hosszan elnyúló régi nyiladékra tévedek amely kelet-nyugati irányban végig vezet az erdőn. Tovább haladva rajta megakad a szemem egy frissen kitaposott Y váltón. Alkalmas fa is van a készüléknek jó rálátással, ideális tájolással. Nem messze egy szokatlanul alacsony, alig méter magas lesre figyelek fel. A nyiladékhoz képest kissé ferdén elhelyezve egy ritkásabb szálas erdőrész felé néz. Ekkor esik le a tantusz hogy ez valószínűleg egy jó barcogóhely megfigyelésére ad remek lehetőséget. Kiszórok néhány marék kukoricadarát a váltóra, hogy az arra járó vadat rövid időre marasztaljam. Egy hét múlva visszatérek ellenőrizni a felvételeket.