"A Szépség mindenütt ott van, nem rajta múlik hogy nem látjuk meg..." ( Rodin)

Teszt - Forestcam LS-870 / 880 vadkamera

Találatok: 5556

Típus: Képküldő (2G) 

Gyártó: Mottling Industrial Co., Ltd.

Évjárat: 2016

Értékelés: FavouritesFavouritesFavouritesFavouritesFavouritesFavouritesFavouritesFavouritesFavouritesstar rating empty  9/10

 

Az idei első tesztemet egy igen fiatal és innovatív cég, rendkívül ígéretesnek tűnő készülékével kezdeném. Egy Cseh honlapon figyeltem fel a tetszetős dizájnnal rendelkező vadkamera tulajdonságait méltató blogbejegyzésre. Az írás annyira felkeltette az érdeklődésemet, hogy a gyártó céget felkeresve rendeltem is belőlük két példányt, kizárólag tesztelés céljából. A választásom az LS-870 és LS-880 jelzésű kamerákra esett. A két eszköz között mindössze annyi a különbség, hogy a 870-es hagyományos működésű, míg a 880-as Email/MMS küldés lehetőséggel is rendelkezik. Nagyon vártam az eszközök érkezését, majd amikor végre kézbe vehettem a tetszetős kinézetű kis kamerákat, azonnal éreztem hogy ezúttal sem csaltak a megérzéseim...

Forestcam LS-880 Forestcam LS-880  NIK1182

 

 

 

 

 

 

+ 1. Felépítés

Az ízléses tervezésű kartondobozból kiemelve a készüléket, azonnal érzékelhető az igényes kivitelezés és a megszokottnál is jobb anyagminőség jelenléte. Az általánosnál valamivel kisebb méretű eszköz nagyon egyedi és átgondolt felépítést kapott. Az első látásra is szembetűnő robosztus kialakítású, oldalsó záró csatok arra engednek következtetni, hogy ismét egy szokványos "szendvics" kialakítású kamerával van dolgunk. Erről a megoldásról mindig az volt a véleményem hogy az ily módon megtervezett kamerák mérnökei nem igazán gondoltak bele, hogy a lezárt eszköz belsejében lévő LCD monitor nem ad lehetőséget a helyes pozícionálás élőképes ellenőrzéséhez. Egy fatörzshöz rögzített lezárt készüléket kizárólag saccolgatva tudunk megfelelő irányba állítani. Később a képeket visszanézve könnyen előfordulhat hogy a ferdén, esetleg túlságosan lefelé buktatott kamerán nem a kívánt végeredményt látjuk viszont. A jelenleg vizsgált készüléket felnyitva azonnal kiderül, hogy a tervező igen nagy súlyt helyezett az imént említett problémák kiküszöbölésére. Az erős, igen nagy méretű és precízen működő rögzítő csatok felpattintását követően a készülék oldalra nyitható előlapja alatt találjuk a három állású üzemkapcsolót, a menü vezérlő gombokat, a kártyafoglalatokat, csatlakozókat és a két colos színes LCD képernyőt. Szintén ugyanitt kapott helyet a 30db nagyteljesítményű infra LED-ből álló éjszakai megvilágító egység is. A közel 50 fokos látszögű objektív, és a Freshnel kialakítású passzív multizónás mozgásérzékelő is az előlapon található. Az objektív nyílás alatt bújik meg továbbá a fényérzékelő dióda és az alternatív pozícionálást elősegítő vörös lézer irányzék is. A kamera jobb alsó sarkában lévő nyomógombbal a AA típusú akkumulátorok tárolására szolgáló modult nyithatjuk ki.  A kamera fedél zsanérjai rendkívül pontosan zárnak. Az illesztéseknél egy szemernyi lötyögés vagy kotyogás sem tapasztalható. Szembetűnő továbbá az összes illeszkedési felületen megtalálható precíz gumitömítés is amely az igen magas, IP66 szabványnak megfelelő por és vízállósági elvárásoknak tesz eleget. Szinte hihetetlen, de a kameraház olyan jól záródik, hogy az üzemben lévő készüléket a gyártó szerint rövid időre akár víz alá is meríthetjük... Ezt természetesen nem próbáltam ki, de az bizonyos hogy a készülék rendkívül szélsőséges időjárási körülményeknek között is működőképes marad. A kamera alján található szabványos állványmenet ad lehetőséget a speciálisabb elhelyezéshez. A közvetlenül mellette található gumifedelet felpattintva érjük el a külső áramforrást biztosító DC adapter, vagy az opcionálisan is megvásárolható napelemes modul csatlakozóját. A készülék hásó kialakítása is igen egyedire sikeredett. Az ötletes megoldás egyszerre teszi lehetővé a Python biztonsági kábel kétszeri átfűzését és a rögzítőheveder kényelmes használatát.

Nyitott első fedélHátlapRögzítő csatok

  

 

 

 

 

 


+ 2. Dizájn 

A kamera jellemzően szögletes, felső sarkainál ferdén lecsapott kialakítású. A frontrész nagyon tetszetős, un. "3D realisztikus" terepmintázatot kapott. Ez a mostanság divatos valósághű díszítés a visszafogott zöldes-vöröses rejtőszínével nagyon jól illik a természetes környezetbe. Az előlapon lévő sötét színezetű plexi rejti el az amúgy feltűnően csillogó infra LED csoportokat. Ez a megoldás szintén hozzájárul ahhoz hogy avatatlan szemek számára a készülék nehezebben észrevehető legyen. A színezés nagyon jó minőségű és nagy kopásállóságú speciális eljárással készült.

 Realisztikus terepminta Oldalsó nézet Alsó nézet

 

 

 

 

 


+ 3. Kezelés

Az általam eddig tesztelt készülékek közül ez a kamera képviseli legjobban az átgondolt tervezést és a kiválló mérnöki munkát. A formabontó kialakítás melett számtalan ötletes és kézreálló megoldás teszi könnyebbé a mindennapi használatot. Ezek közül kiemelném a felnyitható elülső fedelet amely lehetővé teszi a már felrögzített kamera pontos beállítását, a menühöz való hozzáférést, és a pozícionálást követően a készülék gyors élesítését is. A másik hasznos újdonság a vörös lézer irányzék amelyet a "teszt" üzemmódban lévő kamera egyik navigációs gomjának lenyomásával aktiválhatunk. Ez főként akkor óriási segítség, ha például esti szürkületben, netán éjszaka próbáljuk pontosan belőni a helyes irányt a készülékünkkel. Az apró lézerfény pontosan a képernyő középpontját határozza meg. A Magyar nyelven is elérhető jól átlátható menürendszer, az LCD képernyő két oldalán lévő gombokkal vezérelhető. A teljesen kihajtott fedél egyedül a bal oldalon akadályozza kissé a navigációs gombokhoz való hozzáférést, dettől eltekintve jól használható megldásról beszélhetünk. A szintén itt elhelyezett háromállású kapcsolóval lehetséges a készüléket kikapcsolni, élesíteni, illetve teszt üzemmódban programozni. A kamera menüje jól átlátható, könnyen beállítható. A menü végén található "PC szoftver letöltése" opcióval a memória kártya gyökérkönyvtárába másolja a készülék a beállító szoftver számítógépen futtatható változatát. A kamerát a mellékelt USB kábellel csatlakoztatva, a számítógépről is könnyedén elvégezhetjük a megfelelő beállításokat.


+ 4. Szolgáltatások

Ezen készülék számtalan hasznos szolgáltatása küzül csak a legfontosabbakat emelném ki. Főleg azokat, amelyek jól használhatóak és leghasznosabbak lehetnek a legkülönfélébb területeken. A 880-as típusjelű kamera már mobilinternetes komunikációval van felvértezve. Az MMS küldés igen hasznos szolgáltatás lenne, de a hazai szolgáltatók MMS díjszabása mellett ez igen "zsebbenyúlós" történet lehet. Ugyan ki örülne a közel 100 Ft/kép költségen érkező fotóknak amelyeket gyakran kóbor kutyák, rovarok által generált mozgásra küldött el a kamera. Az Email küldés lehetősége már jóval hatékonyabb és pénztárca kímélőbb megoldás. Már ha sikerül megfelelően beállítani a tulajdonosának. Valljuk be őszintén ezen a területen azért igen nagy tanácstalanság uralkodik. Ha magunk szeretnénk beállítanai a küldés funkciót, jobb ha keresünk egy informatikust, mert az SMTP kiszolgálók és APM konfigurációk útvesztőjében igen nehéz lehet eligazodni. Az LS-880-as típusnál a helyesnek vélt küldési paraméterek beírása után, közvetlenül a menüből indíthatunk egy küldési tesztet. Ez egy igen okos funkció, hiszen alig néhány másodperc elteltével egyértelműen jelzi a készülék, hogy sikeres volt-e a küldés, vagy sem. Azt azért nem árt tisztázni, hogy a késülék kizárólag a mozgás érzékelést követően eelkészített felvétel kicsinyített máslatát küldi tovább. Az eredeti nagyfelbontású kép a memóriakártyára kerül. Ha minden rendben működik és a mobil lefedettség is megfelelő, beállíthatjuk továbbá azt is, hogy a küldött képek 640x480 pixel (VGA) vagy 800x600 pixel felbontásúak legyenek. Ez utóbbival azért érdemes óvatosan bánni, mert a nagyobb képméret miatt a küldés elhúzódhat, esetleg meghiúsulhat. Továbbá a hosszabb küldési idővel a kamera energiafogyasztása is megnő. Ha spórolni szeretnénk a kamerához társított mobilinternet csomagunk egyenlegével akkor igen hasznos lehetőség a naponta küldhető képek limitjének a meghatározása is. A kamera menüjében meghatározhatjuk továbbá a számunkra legmegfelelőbb felvételi módot, vagy azok kombinációját is. (Csak képek, csak videók, vagy mindkettő) Videó, ill. kép+videó üzemmódban is csak egy db. fotó kerül küldésre érzékelésenként.

A felvételek készítését ütemezhetjük, vagy akár korlátozhatjuk egy adott napszakra is. Ha például csak az éjszakai történésekre vagyunk csak kíváncsak, akkor ezen funkcival szintén jelentős energiát spórolhatunk meg annak érdekében hogy kameránk hosszabb ideig legyen képes egy feltöltéssel üzemelni. Hasonlóképpen szabályozhatjuk az infra LED-ek fényerejét (normál/magas) vagy a passzív infra érzékelő érzékenységét is (alacsony, normál, magas). Ez utóbbi megfelelő beállításával szeles időben is leredukálhatjuk, a mozgó növényzet, vagy az apró állatok, rovarok által gerjesztett felesleges képküldést.

Egy másik, általam igen kedvelt funkció az optika alatt található lézer irányzék. Joggal merül fel  kérdés, - ha van elülső élőképes monitor akkor mikor érdemes a lézer rányzékot használni? Nos, erre rögtön rájövünk ha esetleg szürkületkor, netán sötétben vagyunk kénytelenek installálni a kameránkat. Gyenge fényviszonyok mellett ugyanis kameránk infra módra vált, ezért a teljesen sötét élőképes monitorunkon maximum a vakító fehéren világító arcképünket látjuk viszont. Ekkor azonban a teszt üzemmódra kapcsolt készüléken megnyomva az egyik navigációs gombot aktiválhatjuk a vörös lézert, ami akár több száz méterre is jól láthatóan és hajszál pontosan jelzi kameránk látómezejének optikai közepét.

További hasznos szolgáltatás, az előre meghatározott időpontban való napi riport küldése E-mail címre, vagy SMS-ben egy megadott telefonszámra. Ez nem más, mint egy, a kameránk által küldött szöveges üzenet, melyben arról értesít bennünket, hogy "Köszi, jól vagyok, az akkum töltöttsége 70%-os, a kártyán jelenleg 372 db. kép van rögzítve" Ennek az apró figyelmességnek főleg akkor látjuk hasznát, amikor a kamera már közel 24 órája nem küldött egyetlen képet sem és éppen azon kezdünk fantáziálni hogy valaki meglovasította azt.

Természetesen ennél a kamera típusnál is igénybe vehetjük a jól olvasható időbélyegzést a pontos dátummal, időponttal, hőmérséklettel, holdfázissal és a kameránk egyedi elnevezésével. Az illetéktelen hozzáféréstől pedig jelszavas védelemmel tilthatjuk le menühöz való hozzáférést.

Éles bevetésenÉles bevetésen Éles bevetésen

 

 

 

 

 

 

+ 5. Működés

A legtöbb kameránál jóval egy másodperc alatti éledési idő van feltüntetve a műszaki leírásban. Azután az éles bevetésen valahogyan mégis kiderül, hogy valami rejtélyes oknál fogva túl sok az üres felvétel. Azaz, mire a készülék elkészíti az első felvételt, az éledést kiváltó állat már régen kikocogott a kamera látóteréből. Mivel a vadkameráknál az éledési sebességet tartom az egyik legfontosabb tulajdonságnak, az LS-880 -as készüléknél ezt vettem először szemügyre. A kamerát egy viszonylag roszul megvilágított teremben élesítettem be úgy hogy az időnként 8-10 méterre előtte elsiető személyeket rögzíteni tudja. Bár a jelenlegi tesztalanynál a gyártó 1 másodperc éledési időt adott meg, ehhez képest az eredmény elképesztő volt (lásd az alábbi felvételeket)

 • P0100_0004
 • P0100_0006
 • P0100_0008
 • P0100_0010
 • P0100_0012
 • P0100_0014
 • P0100_0016
 • P0100_0018
 • P0100_0022
 • P0100_0024
 • P0100_0026
 • P0100_0028
 • P0100_0030
 • P0100_0032
 • P0100_0034
 • P0100_0036
 • P0100_0038
 • P0100_0040
 • P0100_0042
 • P0100_0044

Amint a képekből is kiderül kivétel nélkül minden egyes arra járó személy szinte pontosan a kép közepén lett megörökítve. Ez igazán komoly teljesítmény, ami valószínűleg az újdonságnak számító fresnel lencsés kialakításnak köszönhető. Több korábban tesztelt modellnél alap problémának számított főleg szeles időben a belógó faágak, magasra nőtt aljnövényzet által keltett felesleges "ál-mozgásérzékelés". A Forestcam mérnökei ebben a tekintetben is nagyot alkottak. A háromhetes tesztidőszak alatt extrém szeles  időjárás is bőven előfordult, de ennek ellenére sem készült felesleges felvétel. A kamera leírásában utalnak arra, hogy valóban a testhő érzékelés az alapja a PIR rendszernek. Ezúttal azonban valóban működik is a dolog... Szintén említést érdemel az az aróságnak tűnő tulajdonság, miszerint az elemcserét követő akár több percig tartó áramellátás hiánya miatt sem veszítjük el a pontos dátum és idő beállítását. A másik szintén fontos képesség a szinte alig hallható IR filter kapcsoló hangja. Több másik kameránál ez egy viszonylag jól  érzékelhető éles kattanásban nyilvánult meg, ami igen risztólag hat számos félénk állatfajra is.

Mivel a készülék mobilinternetes hálózaton keresztül küldi tovább a képeket, ezért igen fontos opció egy hatékony antenna használata. A legtöbb esetben a képküldő szolgáltatásra olyan távol eső helyeken van szükség, ahol gyakran igen csekély a rendelkezésre álló hálózati lefedettség. Ennek kiküszöbölésére szemmel láthatóan gondot fordítottak a fejlesztők, hiszen összehasonlítva több más típussal, ezen készülék antennája jóval hosszabb a megszokottnál. Továbbá sok esetben hasznos lehet az antenna azon tulajdonsága hogy szűkösebb helyeken bármilyen irányban, akár víszintesre is buktathatjuk azt.

Több korábban tesztelt készüléknél tapasztaltam, -főleg a hűvös éjszakát követő verőfényes reggeleken az optikán keletkező páralecsapódást. Ez esetenként igen bosszantó tud lenni ha a rögzített felvételeken a lényeget opálosan áttetsző sűrű homály fedi. Az éppen tesztelt Forestcam készülék egyik példányán sem tapasztaltam párásodást a három hetes tesztidőszak alatt.

+ 6. Nappali kép minőség

Az LS-870 és 880-as készülékek egyik legnagyobb erőssége a képminőség. Az 5 megapixeles szenzor és a közel 50 fokos optika még fotós szemmel nézve is bőven elfogadható képminőséget produkál. Ha a vadkamera piacon fellelhető készülékek teljesítményével vetem össze, akkor bátran állíthatom hogy részletgazdagságával, színhibáktól, torzításoktól mentes képalkotása magasan kiemelkedik a mezőnyből. A felvételekre általában a napszakoknak és fényviszonyoknak megfelelő színhőmérséklet a jellemző. Az ellenfényes helyzeteket is igen jól kompenzálja az elektronika, egyedül napszakváltáskor a szürkületi-pirkadati rövid időszakban tapasztalható némi bizonytalanság. A kamera beállításai lehetővé teszik az 5-8-12 megapixeles beállításokat is, de tekintettel az 5 megapixeles képérzékelőre én mindig az azzal azonos beállítást választom. Mivel a 8 és 12 megapixeles felbontást csak szoftveresen éri el a készülék (interpoláció) így plusz részleteket vagy információt azok sem tartalmaznak ezért véleményem szerint nem is érdemes használni. Ez az opció szinte minden másik kamera típusnál megtalálható de használatukkal csak a fájlok méretét növeljük meg feleslegesen. A 12 megapixeles beállítási lehetőség szerintem nem más, mint a termék dobozon jól mutató ügyes marketing fogás...

 • PTDC0038
 • PTDC0044
 • PTDC0056
 • PTDC0059
 • PTDC0073
 • PTDC0107
 • PTDC0111
 • PTDC0113
 • PTDC0124
 • PTDC0126
 • PTDC01261


+ 7. Éjszakai kép minőség

Első látásra is igen szembetűn,ő az objektív körül félkörívben elhelyezett 940 Nm IR LED megvilágító egység. Valószínűleg ennek a speciális elhelyezésnek is köszönhető az átlagon felüli éjszakai teljesítmény. A korábban tesztelt kamerák éjszakai felvételeivel összevetve azonnal érzékelhető a szokásosnál jóval zajmentesebb meghökkentően jó képminőség. A gyártói adatlapon feltüntetett 20 méteres látótávolság, még gyengülő akkuteljesítmény mellett is fedi a valóságot.

 • PTDC0011
 • PTDC0040
 • PTDC0064
 • PTDC0065
 • PTDC0072
 • PTDC0079
 • PTDC00791
 • PTDC0103
 • PTDC0121

 


+ 8. Nappali videó minőség

A kamera beállításainál elérhető videó felbontások: 1980x1080(1080):25fps; 1280x720(720): 25fps; 640x480(VGA): 30fps. A tesztidőszak alatt kipróbáltam mindegyik lehetőséget. A videó képminőség nagyon meggyőző bármelyik felbontást is válasszuk, a rögzített hangminőség pedig egyenesen átlagon felüli, minden környezeti hang nagyon jól kivehető és tisztán hallható. Véleményem szerint a közepes, -azaz a 720 pixeles- videó felbontás is minden igényt kielégít, felesleges a nagyobb fájlméretet generáló Full HD felbontás használata. Ezzel egyébként nemcsak a memórikártya tárkapacitásával spórolunk, hanem az akkumulátorok is valamivel tovább bírják életben tartani ezáltal a készüléket. Nappali felvételek:

 

+ 9. Éjszakai videó minőség

Az éjszaka készített videó nagyon szépen megvilágított, kevésbé zajos és igen részletgazdag. Az IR LED használat miatt sok energiát él fel ez a funkció, ezért akkor érdemes használni, ha a készülékhez külső akkumulátort, vagy napelem panelt csatlakoztatunk. Más kameráknál az akkumulátorok teljestmény csökkenésével egyenes arányban a videó LED megvilágítása is drasztikusan csökkenni kezdett, egészen a szinte teljesen sötét, használhatatlan képminőségig. A FRESTCAM mérnökei ezt úgy oldották meg, hogy KÉP+VIDEÓ módban használt kameránál az akku feszültség csökkenésekor egyszerűen lekapcsolja a videó készítést, ezáltal próbálja meg csak fotók készítése mellett minnél tovább életben tartani a szolgáltatást. Éjszakai felvételek:

+ 10. Ár/érték arány

Az LS-870-es készülékhez 58.000, az LS-880 -as képküldős változathoz pedig - 79.000 Ft tól juthatunk hozzá attól függően hogy milyen felszereltséggel vásároljuk meg. Tekintettel az átlagon felüli képminőségre, teljesítményre, a hazai szervízháttérre és nem utolsó sorban arra, -hogy az eszközt teljesen beállítva, használatra készen is árusítják,- bátran kijelenthetem hogy az itthoni vadkamera piac egyik legjobb ár/érték arányú készülékéről van szó.


Értékelés:

Mindent teszteredményt és személyes benyomást figyelembe véve határozottan az a véleményem hogy ez az új vadkamera márka nagyon hamar elfoglalja majd a helyét a hazai választék felső kategóriás termékei között. A népszerűsége várhatóan azért is megnőhet mert azoknál jóval versenyképesebb áron kínálja a hazai forgalmazó.

Ami tetszett:

 • Erős, masszív felépítés
 • Elöl elhelyezett LCD képernyő (gyors és pontos pozícionálás)
 • Ki-be kapcsolható pontos lézer irányzék
 • Magyar nyelvű menürendszer
 • Gyors éledés, precíz mozgásérzékelés
 • Az erős széltől lengedező faágak miatt egyáltalán nem készít felesleges felvételeket
 • Erős és pontosan záró robosztus kamera ház rögzítő csatok
 • Precíz szigetelés, magas vízállóság és nem tapasztalható párásodás
 • Kiválló minőségű hangrögzítés a videóhoz
 • Átlagon felüli éjszakai kép és videó minőség
 • Akár 800x600 pixeles képek küldése
 • Részletgazdag, kiválló minőségű nappali felvételek
 • Stabil, megbízható működés
 • Magyar szervízháttér

Ami kevésbé tetszett:

 • Nincs távoli SMS vezérlési lehetőség
 • A rövid szürkületi időszakban időnként megvilágítási bizonytalanság fordult elő
 • A nyitott első fedéltől kicsit kényelmetlen hozzáférni a bal oldali vezérlő gombokhoz

Felhasználói kézikönyv (angol): FORESTCAM LS-870/880 kézikönyv (Angol)

Technikai paraméterek:

 • Képérzékelő: 5 Mega Pixels Color CMOS
 • Maximális képfelbontás: 12MP=4032X3024
 • Nyelv: Angol, Német, Finn, Szlovák, Orosz, Magyar, Norvég, Olasz
 • Optika: Fényerő F=3.1; Látószög =52°; Auto Infra szűrő
 • Infra LED éjszakai megvilágítás: 20 Méter
 • Vörös lézer irányzék: Ki/BE kapcsolaható (teszt üzemmódban)
 • LCD képernyő: 2"; (RGB) 960*240 DPI; 16.7M Color
 • Memoria támogatás: SDHC memóriakártya (2Gb~32GB)
 • Képméret: 12MP/8MP/5MP = 4032X3024/3264X2448/2560X1920;
 • Videó Felbontás: 1980x1080(1080):25fps; 1280x720(720): 25fps; 640x480(VGA): 30fps
 • PIR érzékelés: Magas/Normál/alacsony
 • PIR érzékelési távolság: 25m
 • PIR érzékelési szög: 50°
 • Éledési idő: 1 mp
 • Érzékelési időszak: Programozható
 • Kép mennyiség: 1-5, Programozható
 • Video hosszúság: 1-60 mp. Programozható
 • Felvételi módok: Csak fotó; csak videó; fotó + Videó (először képet rögzít, utána a videót)
 • Időbélyeg a felvételeken: Dátum, időpont, holdfázis, hőmérséklet
 • Egyedi kamera számozás: Igen (pld. CAM1)
 • Multi-időzítés: be/ki; 4 időzítési periódus ; Programozható
 • Time lapse funkció: Programozható
 • Jelszóvédelem: 4-jegyű számkóddal
 • Napi Riport küldés: Programozható
 • MMS/SMS küldés: Programozható
 • MMS/GPRS Képküldési méret: 800*600, 640*480 Programozható
 • MMS napi limit: 0~99/Nap Programozható
 • Mobile szám: 1~4 Programozható
 • E-mail cím: 1~4 Programozható
 • Alacsony töltöttség riasztás: “Alacsony töltöttség” SMS riasztás
 • Hangrögzítés: Igen
 • Akkumulátor: 8xAA NiMh
 • Külső tápegység: Csatlakozó méret:4.0X1.7 6~6.5V(2~1A) (rendelhető)
 • Készenléti áramfogyasztás: 0.1mA
 • Készenléti időtartam: 3~4 hónap(8xAA)
 • Energiafogyasztás: 150mA (+350mA amikor Infra LED-et is használ)
 • Alcsony töltöttségi szint: 4.2~4.3V
 • Csatlakozók: TV kimenet (PAL/NTSC); USB; SDHC kártya; SIM kártya; 6V DC külső bemenet
 • Rögzítés: Rögzítő heveder; állvány menet
 • Vízállóság: IP66 besorolás
 • Működési módok: Nappali (színes) / Éjszakai(fekete-fehér)
 • Működési hőmérséklet tartomány: -30 ~+70°C
 • Működési páratartalom tartomány: 5% ~ 95%
 • Minősítések: CE;ROHS;FCC

Gyári tartozékok:

 • GSM antenna
 • USB kábel
 • Rögzítőheveder
 • TV kábel
 • Program CD
 • Kézikönyv

 A kamerák megvásárolhatók és megtekinthetők a www.vadkameramania.hu weboldalon a FORESTCAM© termékek kizárólagos forgalmazójánál az alábbi logóra kattintva:

Vadkamera Mánia - A FORESTCAM vadkamerák kizárólagos forgalmazója